Lyxig räksmörgås med sparris och ägg

Räksmörgås med sparris
Sätt guldkant på vardagen och bjud på lyxiga räksmörgåsar med extra allt! Under ett berg av räkor göms lättkokt sparris ... En räkmacka med smak av våren!
Annons
Räksmörgås med sparris
Räkor, ägg, sparris och majonnäs – kan det bli godare? Foto: Ulf Svensson

Recept smörrebröd med räkor, sparris och ägg

4 st

2 kg räkor med skal
1 knippe grön sparris
4 hårdkokta ägg
8 msk god majonnäs, t ex Hellmann’s
4 skivor ljust bröd
4 salladsblad
1 msk rosépeppar
dillkvistar
1 citron

Annons

Gör så här

1. Skala räkorna. Skär av nedersta delen av sparrisen och koka sparrisen några minuter i saltat vatten. Låt kallna. Dela varje sparris på längden.

2. Skala och skiva äggen.

3. Bred lite majonnäs på brödskivorna och lägg på salladsbladen. Lägg på skivat ägg och sparris.

4. Lägg räkorna i en hög mittpå smörgåsarna. Ringla över resterande majonnäs och strö över krossad rosépeppar. Garnera med dillkvistar. Skär citronen i klyftor och servera till smörgåsarna.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons