Rödbetsburgare med bönor

Rödbetsburgare
Bjud på Amandas och Evelines bästa burgare! Cashewnötterna tillsammans med de rårivna rödbetorna ger härligt tuggmotstånd, och de svarta bönorna ger krämighet och smak. 
Väldigt goda på egen hand, men så ljuvliga i bröd med krispig sallad, grönsaker 
och en god vitlökssås.
Annons
Rödbetsburgare
De här rödbetsburgarna är ett av våra bästa recept någonsin. Fantastiska i smak, färg och konsistens!

Recept rödbetsburgare med bönor och nötter

6 burgare

150 g rödbetor
31⁄2 dl (1 burk) kokta svarta bönor
11⁄2 dl naturella cashewnötter
11⁄2 dl kokt ris
1⁄2 tsk salt
chiliflakes efter smak

Ugn 175°

Annons

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175° varmluft.

2. Skala rödbetorna och riv dem fint. Skölj bönorna i ett durkslag. Lägg nötterna i en matberedare och hacka dem ganska grovt. Tillsätt sedan alla övriga ingredienser och mixa till en smet. Smaka av så att kryddningen är bra.

3. Forma 6 burgare och lägg dem på en plåt med bakpapper. Grädda i 25 min.

 

Rötter och knölar_kokbok
Recept och foto: Amanda Hellberg och Eveline Johnsson Från boken: Rötter & knölar (Kakao förlag)

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons