Rödbetsrisotto – lika vackert som gott

Rödbetsrisotto med getost
Unna dig något gott även om du ska laga mat till bara dig själv! Testa vår matredaktör Britt Maris goda risotto med rödbeta och getost – supergott!
Annons
Rödbetsrisotto med getost
Supergod, nyttig och färgstark vegetarisk rätt! Foto: Pontus Ferneman

Recept risotto med rödbetor och getost

1 port

2 dl hönsbuljong
1 msk finhackad rödlök
2 tsk smör
1 dl avorioris
1 dl vitt vin
1 färsk rödbeta
1 dl finriven parmesanost
salt och svartpeppar

Servering
50 g getost
2 kvistar rosmarin

Annons

Gör så här

1. Koka upp buljongen och håll den varm.

2. Fräs löken i smör utan att den får färg. Tillsätt riset och fräs tills riskornen är glansiga och genomskinliga. Låt dem inte brynas. Späd med buljong och vin i grytan så att riset täcks. Låt koka någon min. Späd sedan kontinuerligt med mer buljong och vin. Rör om ofta.

3. Koka riset ca 15–20 min tills det fortfarande har lite tuggmotstånd. Det mesta av vätskan ska ha kokat bort.

4. Skala rödbetan, riv den fint. Blanda ner i riset och låt allt bli genomvarmt.

5. Tillsätt parmesanost och låt den smälta ner under omrörning. Smaka av med salt och peppar.

6. Servering: Skär getosten i små tärningar och blanda dem i risotton. Lägg på lite färsk rosmarin.

 

Receptet är beräknat för 1 person.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons