Bjud på julens godaste glögg!

Glögg
Samla vänner och familj i adventstid och lys upp mörkret med varm glögg, god plockmat och mycket skratt!
Annons
Glögg
Bjud på varm glögg som du gjort själv. Foto: Anders Norrsell

Recept hjortronglögg

Med smak av hjortron, kanel, stjärnanis och saffran – så gott!

8 glas
100 g frysta hjortron
1 dl vatten
1 kanelstång
1 stjärnanis
1/2 g saffran (1 paket)
1 dl rörsocker
75 cl vitt vin
1 äpple

Annons

Gör så här

1. Koka upp hjortron, vatten, kanelstång, stjärnanis, saffran och rörsocker, låt puttra 5 min. Låt stå och dra 2–3 tim.

2. Sila och tillsätt vinet. Värm försiktigt inför serveringen, det ska inte koka.

3. Skär äpplet i tunna skivor, tryck ut en stjärna eller ett hjärta med pepparkaksmått och lägg i glasen, häll på glöggen.

 

Recept rödvinsglögg

Det är inte alls svårt att göra egen glögg. Testa så får du se!

8 glas
2 dl vatten
1 dl farinsocker
2 kanelstänger
1 pomeransskal
3 kryddnejlikor
75 cl rött vin
1–2 clementiner

Gör så här

1. Koka upp vatten med farinsocker, kanelstänger, pomeransskal och kryddnejlikor. Låt dra 2 tim.

2. Tillsätt vinet och värm försiktigt vid servering. Skölj av clementinen och skär i skivor. Lägg skivorna i glas och häll på glöggen.

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons