Romrussintryffel recept

Romrussintryffel
Godislycka! Vuxet gott som smakar underbart till kaffe och glögg.
Annons
Romrussintryffel
Romrussintryfflar smakar underbart till kaffe eller glögg. Foto: Anders Norrsell

Recept romrussintryffel

28 st

1 dl hackade russin
1 msk rom
200 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
1 tsk honung

Garnering
200 g mörk choklad
röda chokladhjärtan el linser

 

Så här gör du romrussintryffel

Annons

1. Lägg russinen i en kaffekopp och häll rom över. Låt stå minst 30 min.

2. Hacka chokladen. Blanda russin och choklad i en skål. Koka upp grädde och honung i en kastrull. Häll den heta grädden över chokladen och russinen.

3. Rör tills chokladen smält. Häll upp massan i en form, 10×18 cm. Låt svalna. Ställ in massan i kylen tills den blivit hård.

4. Skär tryffeln i kuber och lägg på en bakpappersklädd bricka. Ställ in i kylen igen.

5. Garnering: Hacka och smält chokladen över vattenbad. Doppa tryfflarna i choklad och lägg på dekoration. Låt stelna i rumstemperatur. Förvara tryfflarna svalt men inte i kylen.

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons