Rostad potatissallad med knaperstekt bacon och majonnäs recept

Rostad potatissallad med bacon
Extra god blir potatissalladen när du rostar potatisen i ugnen först. Blanda i knaperstekt bacon, parmesanost och ugnsrostade cocktailtomater. Med lite senapsmajonnäs på toppen blir den här rätten en riktigt festlig måltid!
Annons
Rostad potatissallad med bacon
Den här festliga potatissalladen kan ätas som ensamrätt. Så läcker med knaperstekt bacon, rostad potatis och senapsmajonnäs. Foto: Pontus Ferneman

Recept rostad potatissallad med knaperstekt bacon och majonnäs

4 portioner

600 g färskpotatis
2 msk olivolja
salt och peppar
200 g cocktailtomater
100 g bacontärningar
1 liten rödlök
persilja
50 g grovriven parmesanost

Annons

Senapsmajonnäs
1 dl majonnäs
1 tsk grov senap

Ugn 225°

 

Så här lagar du rostad potatissallad med bacon och majonnäs: 

1. Skär potatisarna i mindre bitar om de är stora. Lägg dem i en ugnsform och blanda runt med 1 msk olja, salt och peppar.

2. Lägg cocktailtomaterna i en ugnsform som får plats bredvid potatisen i ugnen. Olja in tomaterna med 1 msk olja, salta och peppra.

3. Rosta potatis och tomater i ugnen, tomaterna ca 15 min, potatisen ca 20 min.

4. Stek baconet knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.

5. Senapsmajonnäs: Blanda majonnäs och senap.

6. Lägg upp potatisar och tomater på ett serveringsfat. Klicka lite av senapsmajonnäsen över potatisen.

7. Skär löken i tunna ringar. Strö lök och bacon över potatisen. Toppa med persilja och parmesanost.

8. Servera resten av senapsmajonnäsen bredvid.

Potatissallad med avokado och bacon

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons