Rostbiff och potatissallad på nytt sätt!

Rostbiff och potatissallad på nytt sätt!
Rostbiff med potatissallad är en riktigt klassisk bjudrätt som du fixar på ett kick! Piffa upp färdigköpt rostbiff med pepparrotsdressing 
och bjud en färgglad sommarsallad med rostad färskpotatis, aprikoser och mozzarellaost till. Sedan är det bara för gästerna att ta för sig!
Annons
Rostbiff och rostad potatissallad
Servera rostbiff med pepparrotsdressing och ljummen potatissallad – festligt och gott! Foto: Anders Norrsell

Recept rostbiff och rostad potatissallad

4 port

Potatissallad
500 g färskpotatis
300 g små tomater
200 g aprikoser, färska
2 msk rapsolja
salt och peppar
150 g minimozzarella
1 dl hackad persilja

Annons

Rostbiffstopping
400 g rostbiff, färdigköpt, skivad
1 knippe rädisor
2 msk kapris
1 dl alfalfagroddar el krasse
60 g mâchesallad

Dressing
1 schalottenlök
2 msk citronsaft
½ dl rapsolja
2 msk pepparrot, färskriven
salt och peppar

Ugn 225°

Gör så här
1. Potatissallad: Dela potatisen mitt itu. Lägg dem i en ugnsform. Dela tomaterna och aprikoserna mitt itu och lägg tillsammans med potatisen.
2. Ringla över rapsolja och strö över lite salt och peppar. Ställ in i ugn tills potatisen är mjuk, ca 30 min. Lägg upp de varma potatisarna och grönsakerna i en serveringsskål. Strö över minimozzarella och persilja.
3. Lägg upp rostbiffen på ett stort fat. Skölj och skiva rädisorna tunt. Strö skivade rädisor, kapris och groddar eller krasse över rostbiffen. Garnera med lite mâchesallad.
4. Dressing: Hacka schalotten löken. Rör ihop den med citronsaft, olja och pepparrot till dressingen. Salta och peppra. Ringla dressingen över rostbiffen.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons