Rostbiff med örtdressing och potatissallad recept

Rostbiff med örtdressing och potatissallad
Här frestar vi med en festlig sommarfavorit – rostbiff i tunna skivor med hemlagad örtdressing och färskpotatissallad med brynt smör. Lättfixat och gott så här i semestertider. Bjud över vännerna och njut!
Annons
Rostbiff med örtdressing och potatissallad
Hemgjord dressing till färdigskivad rostbiff och matig potatissallad– så gott! Foto: Anders Norrsell

Recept rostbiff med örtdressing och potatissallad

6–8 portioner

800 g färdigskivad rostbiff

Dressing
3 msk vitvinsvinäger
2 msk kallt vatten
3⁄4 dl olivolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk finhackad basilika
3 msk finhackad persilja
1/2 finhackad röd chili

Annons

Topping
1/2 tärnad orange paprika
1 strimlad salladslök

Garnering
kryddgrönt, t ex persilja
pinjekärnor

Servering
potatissallad, se separat recept

 

Så här gör du rostbiff med örtdressing

1. Placera rostbiffsskivorna på ett uppläggningsfat.

2. Dressing: Blanda ingredienserna och skeda dressingen över köttet. Garnera med persilja och pinjekärnor.

Annons

3. Servera med potatissallad, se recept här intill.

 

Recept potatissallad med brynt pepparrots smör

Så här gör du potatissallad

Skrubba och koka 1 kg färskpotatis i lättsaltat vatten. Ansa 2 knippen rädisor och 1 knippe färsk salladslök. Koka salladslöken i lättsaltat vatten i ca 3 min. Ansa 1 knippe sockerärter. När 1/2 minut av tiden återstår, lägg ner rädisorna och sockerärterna i vattnet, låt allt koka klart. Häll av vattnet. Spola genast grönsakerna i kallt vatten. Halvera rädisorna. Skölj och ansa 3 dl färsk spenat. Blanda allt i en serveringsskål. Bryn 100 g smör i en stekpanna. Riv 5 cm pepparrot och tillsätt i smöret. Tillsätt citronskal och -saft av 1/2 citron. Häll det varma pepparrotssmöret över salladen.

 

Rostbiff med potatisgratäng

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons