
Recept rulltårta med hallon och kola
10–12 bitar
3 ägg
1½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk mjölk
Fyllning
2–2½ dl vispgrädde
150–200 g hallon
kolasås (ca 100 g)
Garnering
1–2 dl vispgrädde
hallon
Ugn 250°
Gör så här
1. Vispa ägg och socker poröst. Sikta samman mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten tillsammans med mjölken. Bred ut i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakplåtspapper.
2. Grädda i mitten av ugnen ca 5 min.
3. Stjälp upp rulltårtan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som rulltårtan gräddats på. Låt svalna under en fuktig handduk.
4. Vispa grädden och bred den på bottnen. Strö på hallon och ringla över kolasås. Rulla samman. Dekorera ev med spritsad grädde och hallon.
Läs mer: