Saffransbullar med vaniljfyllning

Saffransbullar med vaniljfyllning
Små saffransbullar som vi fyller med lyxig vaniljkräm. Vetebullarna är lätta att baka och smakar gudomligt gott av saffran och vanilj. Med vårt enkla recept blir saffransbullarna lika goda och saftiga varenda gång!
Annons
Saffransbullar med vaniljfyllning
Söta saffransbullar med vaniljkräm.

32–34 st
1 pkt jäst
2 dl kall mjölk
1 kuvert (½ g) saffran
½ dl strösocker
6½–7 dl vetemjöl
150 g mjukt smör

Fyllning
125 g mjukt smör
¾ dl strösocker
1½ msk vaniljsocker

Pensling & garnering
ägg
florsocker

Annons

Ugn 225°

 

Gör så här:

1. Smula ner jästen i en skål och rör ut den med mjölken. Tillsätt saffran, socker och det mesta av mjölet.

2. Tillsätt smöret klickvis. Arbeta degen smidig. Låt vila under duk 10 min.

3. Fyllning: Rör samman ingredienserna. Kavla ut degen till en rektangel, ca 50×30 cm. Dela degen på längden, så att det blir 2 långsmala rektanglar. Skär eller sporra ut trekanter. Lägg en klick fyllning på varje. Rulla samman från den breda delen.

4. Lägg bullarna i formar. Låt jäsa under duk, ca 1½ tim. Pensla med lätt uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen, 8–10 min. Sikta över florsocker strax före servering.

 

Läs mer:

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons