Saffranskladdkaka med rårörda lingon recept

Saffranskladdkaka med rårörda lingon
Kladdkaka med saffran och vit choklad hör jul och advent till. Vårt recept på saffranskladdkaka ger verkligen en perfekt kladdig kladdkaka! Att servera rårörda lingon till gör kladdkakan extra festlig. 
Annons
Saffranskladdkaka med rårörda lingon
Gyllene kladdkaka – så enkelt och så gott med saffran och vit choklad. Foto: Pontus Ferneman

Recept saffranskladdkaka med rårörda lingon

10–12 bitar
1 kuvert (½ g) saffran
½ msk konjak el strösocker
150 g vit choklad
125 g smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
1 krm salt
2 dl vetemjöl
3 ägg

Annons

Rårörda lingon
200 g frysta lingon
2–3 msk strösocker
3 dl vispgrädde

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Mortla saffranet i konjak. Hacka chokladen. Smält smöret. Ta smörkastrullen från värmen. Rör i saffranet. Blanda i chokladen och rör tills den smält.

2. Tillsätt resten av ingredienserna och rör samman till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diam.

3. Grädda kakan mitt i ugnen, ca 20 min. Låt svalna och ställ den sedan i kylen.

4. Rårörda lingon: Tina lingonen och blanda med socker.

5. Servera kakan med lingon och en klick lättvispad grädde.

Tips! Låt kakan stelna i kylen, gärna över natten.

 

Läs också:

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons