Saffranspaj med lax recept

Saffranspaj med lax recept
Lax och saffran är en perfekt smakkombo, här tillsammans i en matig paj.
Annons
Saffranspaj med lax
Frasig paj med saffran och lax passar fint till jul. Foto: Olof Abrahamsson

Recept saffranspaj med lax

10 mingelportioner

Pajdeg
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning
4 ägg
21/2 dl mjölk
1/2 g saffran, 1 kuvert
150 g färskost
1 dl hackad dill
peppar
1/2 rödlök
11/2 dl riven parmesanost

Annons

Garnering
175 g färskrökt lax
grönkål

Ugn 200°

 

Så här gör du saffranspaj med lax

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Pajdeg:  Blanda smör och mjöl till en smulig deg, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 23 cm i diameter. Låt stå i kylen,   30 minuter. Förgrädda pajskalet, 10 minuter.

3. Fyllning: Vispa samman ägg, mjölk, saffran, färskost, dill och peppar. Häll fyllningen i formen. Skala och skiva löken tunt och lägg i pajskalet. Strö över ost.

4. Grädda strax under mitten i ugnen, 30 minuter. Garnera med laxsnurror och grönkål.

Recept: Kerstin Svensson

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons