Saffransrostade rotsaker

Saffransrostade rotsaker
Sötaktiga rotsaker och 
saffran kompletterar varandra smakmässigt. Här rostar Amanda och Eveline rotsaker och blandar dem med en saffransvinägrett. Resultatet blir en underbar, ljummen vintersallad. Servera med halloumi och rucola eller persilja.
Annons
Saffransrostade rotsaker
Njut av säsongens rotfrukter!

Recept saffransrostade rotfrukter

4 port

1,3 kg blandade rotsaker (t ex potatis, palsternacka, morot)
olja
salt

Servering
2 paket halloumiost
1 liten rödlök
lite hackad persilja el rucola

Saffransvinägrett
2 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk honung
1⁄4 g saffran
2 tsk dijonsenap
1 finriven vitlöksklyfta
salt och svartpeppar

Annons

Ugn 225°

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Skölj potatisen. Skala och klyfta de övriga rotsakerna. Lägg dem på en oljad plåt. Salta och rosta i ugnen i 25 min eller tills de är mjuka.

3. Saffransvinägrett: Blanda ihop samtliga ingredienser.

4. Blanda de varma rotsakerna med saffransvinägretten.

5. Servering: Skär halloumin i stavar och stek den. Skiva rödlöken tunt. Lägg upp rotsakerna på ett stort fat och strö över ost, lök och hackad persilja el rucola.

Rötter och knölar_kokbok
Recept och foto: Amanda Hellberg och Eveline Johnsson Från boken: Rötter & knölar (Kakao förlag)

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons