Saftiga ambrosiarutor i långpanna recept

Saftig ambrosiakaka i långpanna
En klassiker på kakfatet! Lätt att baka i långpanna – och många rutor blir det!
Annons
Ambrosiarutor
Med gräddfil i smeten blir de extra saftiga. Foto: Anders Norrsell

Recept ambrosiarutor i långpanna

ca 30 stycken
300 g smör, mjukt
6 dl strösocker
4 ägg
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
rivet skal av 2 apelsiner
2 dl gräddfil

Glasyr:
5 dl florsocker
ca 4–5 msk pressad apelsinsaft
50–100 g syltade apelsinskal

Annons

Ugn 175°

 

Så här gör du ambrosiarutor i långpanna

1. Rör smör och socker poröst. Vispa ner äggen, ett i taget.

2. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Rör ner apelsinskal och gräddfil. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, 30×40 cm. Släta till ytan. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter, känn med sticka så att den är klar. Låt svalna.

3.  Glasyr: Sikta florsocker i en skål. Blanda ner lite apelsinsaft i taget och rör till en slät glasyr.

4. Bred ut glasyren över kakan. Strö över syltade apelsinskal och låt glasyren stelna. Skär upp i rutor.

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons