Recept: Salami- och paprikafylld fläskfilé

Salami- och paprikafylld fläskfilé
Salami- och paprikafylld fläskfilé – perfekt bjudmat till vinterns alla fester
Annons

Salami- och paprikafylld fläskfilé

Recept: Salami- och paprikafylld fläskfilé

4 portioner
ca 700 g fläskfilé
salt, svartpeppar
2 msk smör
75 g färskost med smak av paprika och chili
15–18 skivor salami av valfri sort
1/2 röd paprika
1/2 dl riven lagrad ost
Garnering:
persilja
granatäppelkärnor
Tillbehör:
butternutpuré, se recept nedan
kokt brysselkål

Annons

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Putsa köttet. Salta och peppra runt om. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Lägg köttet på en skärbräda. Skär skåror i köttet men inte helt helt igenom. Lägg över i en smord ugnsform.
3. Fördela färskost i skårorna.Vik salamiskivorna dubbla och lägg i skårorna. Kärna ur och skiva paprikan och lägg en skiva i varje skåra. Tillaga i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter.
4. Vid servering: Lägg upp köttet, puré och kokt brysselkål på ett uppläggningsfat. Garnera kött och puré med persilja och brysselkålen med granatäppelkärnor.

Butternutpuré

4 portioner: Sätt ugnen på 225°. Skala 1 kg butternutpumpa och gröp ur kärnorna. Skär pumpaköttet i bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skala 3 vitlöksklyftor och lägg på plåten. Ringla över 1 1/2 msk olivolja olja och krydda med salt och peppar. Tillaga i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter. Mixa rostad pumpa, vitlök och ca 1 dl crème fraiche. Smaka av med pressad citronsaft, salt och peppar.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Läs också:

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons