Salladsskålar med räkor, avokado och caesardressing recept

Salladsskålar med räkor
Servera en lyxig räksallad i fina salladsbladsskålar – fint som förrätt eller på en buffé. Här får räkorna även sällskap av avokado, tomater och en krämig caesardressing.
Annons
Salladsskålar med räkor
Att servera räkorna i salladsskålar gör rätten extra festlig! Foto: Pontus Ferneman

Recept sallad med räkor, avokado och caesardressing

8 st

8 fina hjärtsalladsblad
1 avokado
8–10 cocktailtomater
1/2 liten rödlök
150 g skalade räkor

Caesarkräm
1 dl färdig majonnäs
2 sardellfiléer
1 liten vitlöksklyfta
2 tsk färskpressad citron
1/2 dl finriven parmesanost

Annons

Garnering
dill

Annons

 

Så här gör du sallad med räkor och avokado

1. Lägg ut salladsbladen som små skålar på en skärbräda eller på ett serveringsfat. Dela och kärna ur avokadon. Skär köttet i tärningar. Skär tomaterna i mindre bitar. Skala och skiva rödlöken tunt.

2. Caesarkräm: Mixa majonnäs och sardeller. Pressa ner vitlök och citron, rör i parmesanost. Späd ev med 1–2 tsk vatten om krämen känns för tjock.

3. Fördela räkor, avokado, tomater och rödlök i salladsskålarna. Lägg på en klick caesarkräm.

Annons

4. Garnera med dill.

 

Räksallad med parmesandressing

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons