
Recept sallad med räkor, avokado och caesardressing
8 st
8 fina hjärtsalladsblad
1 avokado
8–10 cocktailtomater
1/2 liten rödlök
150 g skalade räkor
Caesarkräm
1 dl färdig majonnäs
2 sardellfiléer
1 liten vitlöksklyfta
2 tsk färskpressad citron
1/2 dl finriven parmesanost
Garnering
dill
Så här gör du sallad med räkor och avokado
1. Lägg ut salladsbladen som små skålar på en skärbräda eller på ett serveringsfat. Dela och kärna ur avokadon. Skär köttet i tärningar. Skär tomaterna i mindre bitar. Skala och skiva rödlöken tunt.
2. Caesarkräm: Mixa majonnäs och sardeller. Pressa ner vitlök och citron, rör i parmesanost. Späd ev med 1–2 tsk vatten om krämen känns för tjock.
3. Fördela räkor, avokado, tomater och rödlök i salladsskålarna. Lägg på en klick caesarkräm.
4. Garnera med dill.