Sandvikare med rödbetskräm och ägg

sandwich med rödbeta och ägg
Härlig sandwich med rödbeta, ägg och krasse, i lagom 
storlek att bjuda till afternoon tea eller brunch!
Annons
sandwich med rödbeta och ägg
Festligt och gott med rödbets- och äggfyllda små munsbitar. Foto: Pontus Ferneman

Recept sandwich med rödbetor & ägg

4 port
8 toastbrödskivor, gärna lite grövre

Rödbetskräm
200 g rödbetor, färdigkokta
100 g färskost, t ex philadelphiaost
salt, peppar

Äggröra
4 ägg
4 msk majonnäs
salt, peppar
krasse

Annons

Gör så här

1.  Rödbetskräm: Lägg rödbetor och färskost i en bunke. Mixa till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.

2.  Äggröra: Koka äggen nätt och jämnt hårda. Skala äggen och tärna ner i en bunke. Klicka i majonnäsen, rör ihop och smaka av med salt och peppar. Vänd till sist ner krasse.

3. Bred rödbetskräm på samt liga brödskivor. Fördela äggröran på 4 skivor. Lägg på resterande 4 bröd som lock.

4. Skär bort kanterna på brödskivorna och dela varje dubbelmacka i 4 små trekantsmackor. Lägg upp på fat och klipp gärna över lite mer krasse.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons