Sesamlax och färskpotatis

Sesamlax med potatissallad
Lätta bjudrätter vill vi ha! Pensla laxen med teriyakisås och strö sesamfrön ovanpå för en härlig smakkombination. Servera den sedan med en krämig potatissallad så har du snabbt fixat en riktig festrätt!
Annons
Sesamlax med potatissallad
Krispiga rädisor, sockerärter och salladslök ger smak åt den krämiga potatissalladen. Foto: Anders Norrsell

Recept laxfilé med teriyakisås och sesamfrön

4 port

Lax
4 portionsbitar laxfilé
2 msk teriyakisås
1/2 dl sesamfrön

Potatissallad
150 g sockerärter
2 salladslökar
1 knippe rädisor
700 g kokt färskpotatis

Annons

Dressing
1½ dl crème fraiche, ev lätt-
1½ dl gräddfil
salt och peppar

Serveringsförslag
färsk spenat, mangold eller blandade salladsblad

Ugn 175°

Gör så här
1. Lax: Pensla laxen med teriyakisås och strö sedan över sesamfrön. Tillaga laxen i ugn ca 15 min.
2. Potatissallad: Strimla socker ärterna och hacka salladslöken. Skiva rädisorna. Blanda detta med potatisarna.
3. Dressing: Rör samman crème fraiche, gräddfil, salt och peppar och vänd ner i salladsblandningen.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons