Silviakaka i långpanna med citron och kokos recept

Silviakaka i långpanna
Perfekt när du ska baka till många – ljuvliga långpannekakor med lyxig citronglasyr och kokos på toppen!
Annons
Silviakaka i långpanna
Friskt med citron i både smet och glasyr. Toppa med kokos! Foto: Pontus Ferneman

Recept Silviakaka i långpanna

24 stora rutor

6 ägg
5½ dl strösocker
skalet av 1 citron
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
3 dl kokhett vatten

Glasyr
200 g smör
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
2 tsk pressad citron

Annons

Dekoration
ca 1 dl kokosflingor

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt citronskalet. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner det i smeten tillsammans med det heta vattnet.

2. Häll smeten i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakplåtspapper.

3. Grädda i nedre delen av ugnen, 25–30 min. Låt svalna.

4. Smält smöret tillsammans med sockret i en kastrull. Ta från värmen och rör i resten av ingredienserna. Låt svalna, men inte stelna. Bred glasyren på kakan och strö på kokosen. Låt stelna. Skär i rutor.

Köptips från Hemmets matredaktör: långpanna med lock!

Långpanna Clas Ohlson

Det är bra att ha långpannor i olika storlekar, och den här med lock från Clas Ohlson är särskilt bra att ha när du ska frakta runt kakorna. Läs mer och köp här.

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons