Skördesallad med majs, betor och bönor recept

Skördesallad
Den här salladen görs på nyskördade morötter, betor, bönor och baconlindad majs. Häll brynt smör över hela härligheten – fantastiskt gott!
Annons
Skördesallad
Njut av nyskördade grönsaker med brynt smör. Foto: Anders Norrsell

Recept skördesallad med majs, betor och bönor

6 portioner

6 morötter, gärna blandade färger
1 knippe färsk rödlök
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
500 g rödbetor, polka- & gulbetor
300 g bönor, t ex bondbönor & haricots verts
2 förkokta majskolvar
140 g skivat bacon
1/2 dl finhackade valfria örter, t ex timjan och persilja
50 g smör

Annons

Garnering
färsk timjan

Ugn 225°

 

Så här gör du skördesallad

1. Skrubba morötterna och dela dem på mitten om de är stora. Ansa och skala rödlökarna och skär dem i stora klyftor.

2. Placera lökarna och morötterna i en bakplåtspappersklädd långpanna. Ringla oljan över. Krydda med salt och peppar. Rosta strax under ugnens mitt i ca 15 min.

Annons

3. Tvätta betorna och koka dem mjuka. Om du har olika färg på betorna så koka rödbetorna för sig eftersom de avger så mycket färg. Skala betorna under rinnande vatten och klyfta dem. Ansa och koka bönorna i lättsaltat vatten i ca 5 min. Spola av dem i kallt vatten.

4. Låt majsen rinna av och dela varje kolv i 3 bitar. Linda baconskivor runt majsbitarna. Stek majsen runt om på svag värme tills baconet fått fin färg.

5. Placera alla grönsaker på ett generöst uppläggningsfat. Strö över örter. Bryn smöret långsamt i en kastrull så att det får fin brun färg. Häll smöret över grönsakerna, lämna kvar bottensatsen i grytan. Strö över timjan.

 

Färgglad bönsallad

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons