Skurna pepparkakor med vit choklad recept

Skurna pepparkakor
Skurna pepparkakor är lätt att baka. Forma degen till en rulle och skär upp i skivor – mycket smidigare än att kavla. Dessa pepparkakorna har fått smak av vit choklad – lyxigt!
Annons
Skurna pepparkakor
Förvara degrullen i kylen och skär upp och grädda efter hand som du blir sugen! Foto: Pontus Ferneman

Recept skurna pepparkakor med vit choklad

ca 50 st
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
½ tsk bikarbonat
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk malda kryddnejlikor
50 g vit choklad, hackad
100 g smör, mjukt
½ dl sirap, ljus

Annons

Ugn 175°



Så här bakar du skurna pepparkakor med vit choklad

1. Blanda samman de torra ingredienserna. Blanda snabbt ihop till en deg med smör och sirap. Forma till en rulle, ca 6 cm i diam. Plasta in och låt ligga i kylen över natten.

2. Skär tunna skivor av degen. Lägg skivorna på plåtar med bakplåtspapper.

3. Grädda pepparkakorna mitt i ugnen 8–10 min.

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons