Saftiga smörbullar i långpanna

Smörbullar i långpanna
Bjud på lättbakade vetebullar i långpanna! Bullarna blir extra saftiga eftersom de fylls med både smör och mandelmassa. Dubbelt så gott, helt enkelt!
Annons
Smörbullar i långpanna
Bjud på ljumma bullar med smör- och mandelmassefyllning!

Recept saftiga vetebullar i långpanna

24 bitar

25 g jäst
2½ dl mjölk, rumstemp
2 ägg
½ dl strösocker
8½–9 dl vetemjöl special
150 g smör, mjukt
½ tsk salt

Mandelmassefyllning
200 g mandelmassa
1½ msk strösocker
50 g smält smör

Annons

Smörfyllning
150 g smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
50 g mandelsplitter el hackad mandel

Pensling & garnering
ägg
pärlsocker

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Smula ner jästen i en skål. Rör ut den i mjölken. Tillsätt ägg, socker och det mesta av mjölet. Blanda samman till en deg. Klicka i smöret och arbeta degen smidig. Tillsätt saltet och arbeta degen ytterligare några min. Låt jäsa under bakduk, minst 1 tim.

2. Mandelmassefyllning: Riv mandelmassan och blanda med socker och smör.

3. Smörfyllning: Rör samman smör, socker och vaniljsocker.

4. Dela degen i två delar. Kavla ut den ena till en rektangel, ca 25×35 cm. Lägg den i botten på en långpanna, ca 25×35 cm, med bakpapper. Bred mandelmassefyllningen ovanpå.

5. Kavla ut den andra delen till en lika stor rektangel. Bred smörfyllningen ovanpå. Strö på mandeln. Rulla samman. Skär i bitar, ca 24 st. Fördela dem med snittytan uppåt ovanpå degplattan med mandelfyllning. Låt jäsa ca 30 min.

6. Pensla med lätt uppvispat ägg och strö på pärlsocker.

7. Grädda i mitten av ugnen, 15–20 min.

 

Läs mer:

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons