Smördegsgifflar med skinka och färskost – recept

Smördegsgifflar med skinka och färskost – recept
Fyllda smördegssgifflar – perfekta tilltugg till glöggen!
Annons
Smördegsgifflar med skinka och färskost
Lite pilligt men klart värt besväret är gifflarna som är fyllda med rökt skinka, senap och oliver. Servera med julig sangria. Se receptlänk nedan.

Smördegsgifflar med skinka och färskost

ca 24 stycken, 30 minuter
1 förp rektangulär smördeg à 250 g
50 g färskost
2 msk dijonsenap
100 g kallrökt skinka
24 kärnfria valfria oliver
Topping:
1 ägg
vallmofrön
sesamfrön

Annons

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Dela smördegen på längden. Blanda rumsvarm färskost och senap och bred på smördegshalvorna. Sporra ut 12 tårtbitar/trekanter ur varje halva. Lägg en skinkbit och en oliv på varje tårtbit. Rulla ihop från den breda sidan till en giffel.
3. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper. Pensla gifflarna med ett uppvispat ägg och strö över vallmo- och sesamfrön.
4. Grädda strax under mitten i ugnen, 12–13 minuter eller tills de puffat upp sig och fått fin färg.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Läs också:

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons