Smördegsknyten med äpple och vaniljkräm recept

Smördegsknyten med äpple
Med färdig smördeg och vaniljkräm fixar du dessa frasiga äppelknyten på ett kick! Smakar bäst nygräddade sedan förlorar de sin frasighet, men är goda ändå!
Annons
Smördegsknyten med äpple
Fresta med frasiga äppelvikare! Foto: Pontus Ferneman

Recept smördegsknyten med äpple och vaniljkräm

6 st

1 kyld smördeg, 250 g
2 äpplen
2 msk smör
1½ msk muscovadosocker
½–1 tsk mald kanel
ca 1½ dl vaniljkräm, ej för fast

Garnering
1 ägg
ev strösocker
florsocker

Annons

Ugn 225°

 

Så här gör du smördegsknyten med äpple

1. Rulla ut smördegen. Dela degen på längden. Skär varje längd i tre fyrkanter.

2. Skala och kärna ur äpplena. Skär i tärningar. Bryn dem lätt i smör, muscovadosocker och kanel.

3. Lägg en klick vaniljkräm och lite äppelbitar på varje ruta. Pensla kanterna på rutorna med lätt uppvispat ägg och vik samman diagonalt till trekant- er. Tryck till ordentligt, så att de inte öppnar sig när de gräddas. Pensla pirogerna med resterande ägg och strö ev på lite socker.

4. Grädda i mitten av ugnen 12–15 min. Pudra med florsocker före servering.

 

Frasiga smördegsäppelpajer

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons