Läckra smördegskringlor med salami

Smördegskringlor med salami
Vill du bjuda på något lättlagat tilltugg till drinken? Då ska du testa de här läckra kringlorna som du svänger ihop på ett kick!
Annons
Smördegskringlor med salami
Så goda smördegskringlor att man vill äta hur många som helst! Foto: Anders Norrsell

Recept lättlagad plockmat smördegskringlor

100–150 g valfri salami
2 msk smör
1/2 gul lök
1 rulle kyld smördeg
1 ägg
2 msk finhackad persilja
2 msk finhackad basilika
1 dl riven lagrad ost

Ugn 200°

Annons

Gör så här

1. Strimla salamin fint och stek den i smör utan att den tar färg. Skala och finhacka löken, låt den steka med ett par min. Låt rinna av på hushållspapper.

2. Rulla ut smördegen och pensla plattan med ett uppvispat ägg. Bred ut salami och lök, strö över örterna. Fördela riven ost ovanpå.

3. Rulla samman smördegen från båda långsidorna så att rullarna möts på mitten. Skär i skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper.

4. Grädda i ugnens mitt 15–20 min, tills kringlorna fått fin färg.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons