Smördegspizza med sparris och färskpotatis recept

Smördegspizza med sparris och färskpotatis
Smördeg, färskpotatis, sparris och tomat – lättlagad och härlig pizza som du svänger ihop på ett kick!
Annons
Smördegspizza med sparris och färskpotatis
Njut av lättfixad och frasig sparrispizza! Foto: Anders Norrsell

Recept smördegspizza med sparris och färskpotatis

4 portioner

1 knippe grön sparris
400–500 g kokt färsk potatis
150 g blandade cocktail tomater
1 rulle kyld smördeg
1 msk olivolja
2 dl crème fraiche
2 äggulor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta
2 dl riven lagrad ost

Annons

Garnering
valfria örter

Ugn 225°

 

Så här lagar du smördegspizza

1. Bryt av basen på sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 3 min. Häll av vattnet och spola av sparrisen i kallt vatten. Låt rinna av.

2. Skiva potatisen. Halvera tomaterna.

3. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Vik upp kanterna runt om och markera med vass kniv på insidan av kanten, men skär inte rakt igenom. Pensla kanten med olja.

4. Rör samman crème fraiche och äggulor, salta och peppra och pressa ner vitlöksklyftan. Bred röran på smördegsplattan.

5. Strö halva mängden ost över degplattan och fördela potatis, sparris och tomater ovanpå. Toppa med resterande ost.

6. Grädda i 15–17 min, tills pizzan blivit gyllene. Garnera med örter och servera genast.

TIPS! Servera gärna parmaskinka eller rökt lax till.

 

Smördegspizza med päron och ädelost

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons