Lyxsmörgås med skinka och mimosasallad

Smörrebröd med skinka och mimosa
Visst är det lyxigt med danska smörrebröd! Generöst med skinka och hemlagad mimosasallad på en brödskiva som man nästan bara kan ana ... Åh, så gott!
Annons
Smörrebröd med skinka och mimosa
Här kombinerar vi skinka och hemgjord mimosasallad på ljust bröd – läckert! Foto: Ulf Svensson

Recept smörrebröd  med skinka och fruktsallad

4 st

2 msk smör
4 skivor ljust bröd
4 gröna salladsblad
4 tomater
1 bit gurka
200 g rökt el kokt tunt skivad skinka
persilja

Mimosasallad
300 g konserverad fruktsallad
1 1/2 dl majonnäs
1 msk stark senap

Annons

Gör så här

1. Bred smör på brödet och lägg på salladsblad. Skiva tomater och gurka. Lägg tomat, gurka och skinkskivor på brödet.

2. Mimosasallad: Låt fruktsalladen rinna av ordentligt. Blanda med majonnäs och senap.

3. Lägg en klick mimosasallad på smörgåsarna och garnera med persilja.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons