Smörrebröd med rödspätta och curryremoulad

Smörrebröd med stekt rödspätta
Låt oss tipsa om danska smörrebröd till lunch! Tänk dig smörstekt rödspätta och curryremouladsås på mörkt rågbröd – så lätt att göra och så gott att äta!
Annons
Smörrebröd med stekt spätta
Testa danskt smörrebröd med stekt spätta – en hel liten måltid! Foto: Ulf Svensson

Recept smörgås med rödspätta och remouladsås

4 st

4–8 rödspättefiléer
1 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl ströbröd
1 tsk salt
2 krm peppar
4 msk smör
4 skivor grovt rågbröd
2 msk smör
4 salladsblad
8 räkor
25 g röd rom
1 citron
1/3 liten gurka

Annons

Curryremouladsås
11/2 dl majonnäs
1 msk curry

Gör så här

1. Panera rödspättan i vetemjöl, doppa den sedan i uppvispat ägg och därefter i ströbröd. Salta och peppra och stek fisken i rikligt med smör till fin färg. Låt kallna.

2. Curryremouladsås: Blanda såsen. Bred smör på brödet och lägg på salladsblad och rödspätta.

3. Toppa med räkor, rom, skivad citron och gurkskivor. Klicka på curryremouladsås

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons