Snabb och lättfixad tacopizza

tacopizza
Visste du att det finns pizzatortillabröd? Med hjälp av dessa lite tjockare bröd gör du enkelt jättegoda pizzor. Toppa dem med vad du vill, här har vi valt chorizo, mozzarella och oliver. Så gott!
Annons
tacopizza
Vilken är din favorittopping på en pizza? Foto: Anders Norrsell

Recept tacopizza med chorizo

4 port

1 förp pizzatortillabröd
1/2 dl tacosås
3 msk vatten
2 msk olivolja
3 chorizokorvar
2 msk smör till stekning
250 g mozzarellaost
1/2 dl gröna oliver
150 g cocktailtomater
1 rödlök
2 dl riven parmesanost

Annons

Servering
flingsalt
svartpeppar
basilikablad

Ugn 225°

 

Annons

Gör så här

1. Lägg pizzabröden på plåtar med bakplåtspapper. Blanda tacosås, vatten och olja i en skål.

2. Bred ut såsen på bröden. Skiva korvarna. Stek dem i smör. Dela mozzarellan i mindre bitar. Halvera oliver och tomater, skala och skiva rödlöken.

3. Fördela korv, oliver, tomater, lök, mozzarella och parmesanost på pizzorna. Grädda strax under ugnens mitt 12–14 min.

4. Strö över flingsalt, peppar och basilika.

Tips! Servera gärna tomatsalsa och crème fraiche till, som var och en kan klicka på efter smak.

Annons

 

Läs mer:

recept-pizza-puff

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons