Toscansk fisksoppa på ett kick!

Toscansk fisksoppa
Vi gillar smarta genvägar! Här piffar vi upp Keldas toscanska tomatsoppa med fisk och skaldjur – servera med ett gott bröd, hur festligt som helst.
Annons
Toscansk fisksoppa
Med enkla medel piffar du till en färdigköpt soppa. Foto: Eva Hildén Smith

Recept snabba  fisksoppan från Toscana

4 port

500 g räkor med skal
2 hackade vitlöksklyftor
1 msk olja
3 pkt toscansk tomatsoppa, Kelda, à 5 dl
2 dl vitt vin
400 g frysta musslor i skal, t ex Ica
400 g torskfilé
1 knippe timjan

Annons

 

Gör så här

1. Skala räkorna. Fräs vitlöken i olja i en kastrull. Häll över soppan och vinet, koka upp. Lägg ner de frysta musslorna och låt dem koka i soppan enligt beskrivningen på paketet.

2. Sjud fisken i saltat vatten tills den är färdigkokt. Dela fisken i småbitar och lägg ner bitarna i soppan.

Annons

3. Toppa soppan med räkor och timjansblad. Servera med ett gott bröd.

 

Läs mer:

Indisk fiskgryta på bara 20 min!

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons