Supersnabba kanelkakor

Snabba kanelbullar
Sugen på kanelbullar men ont om tid? Baka då dessa kakor som inte ska jäsa och som med sin smak av 
kardemumma och kanel påminner om klassiska kanelbullar.
Annons
Snabba kanelbullar
Bråttom? Testa då dessa lättbakade och snabba kanelkakor.

Recept snabba kanelkakor

15 st

5 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
½ tsk stött kardemumma
100 g smör
2 dl mjölk, kall

Fyllning
75 g smör, mjukt
3/4 dl rörsocker el strösocker
1½ tsk malen kanel
1 tsk malen el stött kardemumma

Annons

Garnering
florsocker

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt och kardemumma. Tillsätt smöret i tärningar och blanda samman med hjälp av händerna. Tillsätt mjölken.

2. Arbeta snabbt samman till en deg. Låt degen vila i kylen medan fyllningen blandas.

3. Fyllning: Rör samman smör, socker och kryddor.

4. Forma degen till en längd. Skär i bitar och forma till bullar. Lägg dem på plåt med bakpapper. Gör en fördjupning i mitten på varje bulle. Klicka i fyllningen.

5. Grädda i mitten av ugnen, ca 10 min. Pudra med florsocker före servering.

 

Läs mer:

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons