Snabba längden med vit choklad och mandelmassa

Snabba längden med vit choklad och mandelmassa
Snabbakad kaka med vit choklad och mandelmassa. Toppa den gärna med bär efter säsong!
Annons
Snabba längden med vit choklad och mandelmassa
Foto: Anders Norrsell

Snabba längden med vit choklad och mandelmassa

8–10 skivor
5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk bakpulver
en nypa salt
60 g smör
2 dl filmjölk, 3%
Fyllning:
100 g mandelmassa
50 g vit choklad
Topping:
1 dl havregryn
1/2 dl strösocker
2 msk smör
1 påse mandelspån
25 g vit choklad
ev bär efter säsong

Annons

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt och rumsvarmt smör i en degbunke. Tillsätt filmjölken och rör snabbt samman till en deg.
3. Tryck ut degen i en smord avlång form med löstagbar kant, ca 34×12 cm.
4. Fyllning: Riv mandelmassan och fördela i formen. Finhacka chokladen och strö över mandelmassan.
5. Topping: Blanda havre, socker och smör, och strö över fyllningen i formen. Strö över mandelspån efter tycke och smak. Grädda mitt i ugnen, ca 13 minuter. Strö på vit choklad, och grädda i ytterligare, 5–7 minuter. Låt svalna. Garnera ev med bär.

Recept: Bitte E:son Forsberg

Läs också:

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons