Spaghetti carbonara med svamp

Spaghetti carbonara med svamp
Bjud in till italiensk afton och servera denna fantastiskt goda och väldigt lättlagade rätt! Pasta med bacon, champinjoner och krämig sås – snabbmat på italienska!
Annons
Spaghetti carbonara med svamp
Sväng snabbt ihop en italiensk pastaklassiker! Buon appetito! Foto: Anders Norrsell

Recept pasta med bacon, champinjoner och gräddig sås

4 port

400 g spagetti
280 g bacon
1 gul lök
200 g champinjoner
2 msk smör
3/4 dl vispgrädde
4 äggulor
2 dl riven parmesanost
salt och peppar

Annons

Till servering
basilika
nymald svartpeppar
ev äggulor

Gör så här

1. Koka pastan enl anv på förp. Klipp baconet i bitar och stek knaprigt. Låt baconet rinna av på hushållspapper.

2. Skala och finhacka löken. Ansa och skiva svampen. Stek svamp och lök i smör.

3. Blanda grädde, äggulor och parmesanost i en stor skål, salta och peppra. Vänd ner kokt pasta, bacon, lök och svamp. Servera direkt med basilika, nymalen peppar och gärna en äggula.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons