Spenat- och köttfärspaj med parmesanost

Köttfärspaj med spenat
Färs är lätt att variera och uppskattas av alla. Prova vår goda paj där färsen samsas med spenat, oliver, tomater och parmesanost!
Annons
Köttfärspaj med spenat
Servera gärna en krispig sallad till den goda köttfärspajen.

Recept spenat- och köttfärspaj med oliver och parmesan

4–6 port

Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk iskallt vatten

Fyllning
2 schalottenlökar
60 g babyspenat
200 g cocktailtomater
400 g köttfärs
2 msk olivolja
salt och peppar
1 dl pumpakärnor
1 dl svarta oliver utan kärna
50 g riven parmesanost

Annons

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Mixa samman ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diam. Låt stå kallt ca 30 min.

2. Fyllning: Skala och hacka löken, strimla spenaten, dela tomaterna. Stek köttfärs och lök i olja. Salta och peppra.

3. Fördela färsen i pajskalet, strö över pumpakärnor, cocktailtomater, oliver och spenat. Toppa med osten. Gratinera i ugn ca 20 min.

Tips! Det går bra att göra pajen i förväg, sedan är det bara att värma den i ugnen när det är serveringsdags.

 

Läs mer:

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons