Spröda daimkakor

Daimkakor
Lycka är att ha en kakburk fylld till bredden med hembakade godsaker! Här bjuder vi på läckra mandelkakor med bitar av daim.
Annons
Daimkakor
Ta en, ta två … Försvinnade goda! Foto: Pontus Ferneman

Recept mandelkakor med daim

ca 50 st
250 g smör, kallt
100 g skållad mald mandel
1 dl muscovadosocker
4½ dl vetemjöl
1 äggula
½–1 dl rörsocker
100–150 g daim

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Skär smöret i tärningar. Blanda snabbt samman med mandel, muscovadosocker, mjöl och äggula. Använd gärna matberedare, kör i så fall bara precis samman till en deg.

Annons

2. Forma degen till två rullar à ca 4 cm i diam. Rulla dem i rörsocker. Låt vila svalt minst 1 tim.

Annons

3. Skär rullarna i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Hacka och strö på daimen.

4. Grädda i mitten av ugnen, ca 10 min. Låt svalna.

Läs mer:

Kolagrottor med daim

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons