Stekt torskrygg med brynt smör recept för 1 person

Stekt torskrygg med brynt smör
Varför inte unna dig något extra gott? Stekt torskrygg med sparris, ägg och brynt smör ger vardagen guldkant. Pumpa- och solroskärnor ger lite knaprighet till fisken och sparrisen – jättegott! Receptet räcker till 1 person.
Annons
Stekt torskrygg med brynt smör
Allt blir lite godare med brynt smör. Foto: Pontus Ferneman

Recept stekt torskrygg med brynt smör för 1 person

1 portion

ca 125 g torskrygg
smör till stekning
1 tsk pumpakärnor
1 tsk solroskärnor
5–6 sparrisstjälkar
5–6 små färskpotatisar
1 hårdkokt ägg
25 g smör

Annons

Garnering
dill
ev citron

 

Så här gör du stekt torskrygg med brynt smör

1. Stek fisken i smör i en stekpanna några min per sida, innertemp ska vara 56°. Låt gärna pumpakärnor och solroskärnor steka med någon min.

2. Ansa sparrisen och koka den ett par min. Kyl snabbt av så att kokningen avstannar.

3. Koka potatisen. Hacka det hårdkokta ägget.

4. Bryn smöret tills det doftar nötigt, det får inte brännas vid!

5. Lägg upp fisk, sparris och potatis på en tallrik. Strö över kärnor och hackat ägg. Häll det brynta smöret över och garnera med dill. Servera gärna grillad citron till.

 

Torsk med mandel

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons