Krämig svamprisotto med ädelost

svamprisotto-recept-puff
En rykande het risotto smakar härligt till fläskfilé. Här får du vårt allra bästa recept på krämig risotto med svamp och ädelost.
Annons
svamprisotto-recept
Krämig risotto med ädelost och svamp.

Recept svamprisotto med ädelost

4 port

1 fläskfilé, ca 500 g
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
2 msk hackad färsk rosmarin
2 dl crème fraiche
1 msk vetemjöl

Risotto
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
21/2 dl arborioris
1 liter hönsbuljong el 7 dl
buljong + 3 dl vitt vin
150 g färsk svamp
t ex champinjoner
1 msk smör
100 g gorgonzolaost el gräddädelost

Annons

Gör så här

1. Risotto: Hacka löken och pressa vitlöken. Fräs detta i smör i en kastrull. Tillsätt ris och hälften av buljongen (el buljong + vin). Koka upp.

2. Häll i lite mer buljong i risotton efterhand som den kokar in i riset. Rör då och då. Det tar ca 35 min.

3. Skiva och stek svampen i smör. Blanda den heta risotton med svampen och smulad ädelost. Risotton ska vara krämig, tillsätt mer buljong annars. Smaka av med salt och peppar.

4. Skiva och stek filén i smör i omgångar i en stekpanna. Salta och peppra och strö över rosmarin. Häll över 2 dl vatten och koka upp.

5. Blanda crème fraiche och mjöl och vispa ner det i grytan. Låt grytan sjuda 5 min. Smaka av med salt och peppar.

6. Servera risotton med grytan och sallad och tomat.

 

Läs mer:

 

Av: Eva Boström

Bild: Ulf Svensson

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons