Krämig svampsoppa med bacon

Krämig svampsoppa
Njut av en riktigt god och smakrik soppa! Välj den svamp du tycker bäst om och kan få tag på, 
t ex kantareller eller champinjoner, eller varför inte en mix av dina favoritsorter?
Annons
Krämig svampsoppa
Lycka i en liten skål – krämigt, gott och otroligt smakrikt!

Recept  svampsoppa med bacon

4 port

300 g valfri svamp
1 schalottenlök
½ chilipeppar
2 msk smör
2 msk vetemjöl
6 dl vatten
2 dl mjölk
2 grönsaksbuljongtärningar
1½ dl vispgrädde
2 tsk strösocker
salt, peppar

Annons

Till servering
140 g tärnat bacon
150 g kantareller
½ dl purjolök

Gör så här

1. Ansa svampen, dela den i mindre bitar om den är stor. Skala och hacka löken, hacka chilin fint.

2. Fräs svampen i smöret, låt all vätska koka in. Tillsätt lök och chilipeppar och låt allt fräsa samman.

3. Strö över mjölet och rör samman. Tillsätt vatten, mjölk och buljongtärningar. Låt småkoka under omrörning ca 10 min.

4. Vänd ner grädden i soppan och smaka av med socker, salt och peppar.

5. Stek bacon och kantareller. Finstrimla purjolöken. Toppa soppan med bacon, kantareller och purjolök.

 

Läs mer:

 

Av Ellinor Varady

Foto: Pontus Ferneman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons