Festlig tacogratäng med bönsalsa

Tacogratäng
Tacokväll allt i ett med vårt lättlagade recept på tacogratäng! Njut av en härlig gratäng med smakrik färsröra, bönor, smält ost och krispiga nachochips.
Annons
Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av redaktionen. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.
Tacogratäng
Krämig tacogratäng med krispiga nachichips smakar bra till fredagsmyset! Foto: Pontus Ferneman

Recept lättlagad tacogratäng

4 port

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 gul paprika
500 g blandfärs
smör till stekning
1 påse taco-kryddmix
200 g valfria bönor, t ex vita, svarta el kidneybönor
2 dl tacosås
salt och peppar
150 g riven ost
200 g färskost, t ex philadelphia
200 g körsbärstomater
1 påse (ca 185 g) nachochips

Annons

Bönsalsa
1 röd paprika
2 tsk röd chili
200 g kidneybönor
1 dl hackad persilja
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk rapsolja
1 msk citronsaft
salt och peppar

Ugn 200°

 

Annons

Gör så här

1. Hacka löken, finhacka vit löken och tärna paprikan. Bryn köttfärs, lök och vitlök i smör. Pudra över kryddmixen. Tillsätt bönor, paprika och tacosås. Låt puttra 5 min. Smaka av med salt och peppar.

2. Häll färsröran i en gratängform. Blanda riven ost och färskost, bred det över färsen. Halvera och strö tomaterna ovanpå.

3. Gratinera i ugn tills gratängen fått fin färg, ca 20 min.

4. Bönsalsa: Kärna ur och tärna paprika och chili fint. Blanda paprika, chili, bönor, persilja, vitlök, olja och citronsaft. Salta och peppra.

5. Stick ner lite nachos i gratängen och servera resten vid sidan av tillsammans med bönröran.

Tips!
Stick inte ner chipsen i gratängen förrän precis före servering, annars mjuknar de.

 

Köptips: En fin ugnsform till din gratäng

Annons

Den här fina ugnsformen kommer från Dorre och finns i både krom (reklamlänk via Apprl)  och mässing (reklamlänk via Apprl)  i olika storlekar. Läs mer och köp här. (reklamlänk via Apprl)

 

Läs mer: 

Fläskfilégratäng med tacosmak

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons