Thailändska kycklingköttbullar

Thailändska kycklingköttbulllar
Svenska köttbullar är berömda över hela världen. Men många länder har sin egen 
variant. Här steker vi kycklingköttbullar 
i ugnen och serverar med risnudlar och en kokossås med lime och koriander för en thailändsk touche!
Annons
Thailändska kycklingköttbulllar
Prova goda köttbullar gjorda av kycklingfärs och serverade med en läcker kokossås!

Recept  kycklingköttbullar med kokos- och limesås

4 port

350 g kycklingfärs
3 msk sweet chilisås
3 citrongrässtjälkar

Sås
2 dl kokosgrädde (coconut cream)
1 lime
1/2 kruka koriander el persilja

Servering
250 g risnudlar
100 g gröna ärter

Annons

Gör så här

1. Blanda kycklingfärsen med chilisås, forma till lite större köttbullar. Dela citrongräsen mitt itu och sedan i tre delar. Stick in en bit citrongräs i varje.

2. Lägg på plåt med bakpapper. Stek i ugn ca 25 min. Vänd någon gång under tiden.

3. Koka risnudlarna enl anv på förp tillsammans med ärterna.

4. Koka upp kokosgrädde, rivet skal och pressad saft från limen och hackad koriander. Mixa med stavmixer till en fluffig sås.

 

Läs mer:

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons