Läcker thaisoppa med kyckling

Thaisoppa med kyckling
Kyckling, krispiga grönsaker och en smakrik buljong med kokosmjölk, röd curry och lime gör soppan fräsch och fantastiskt god!
Annons
Thaisoppa med kyckling
Satsa på en härlig soppa med thailändska smaker!

Recept asiatisk kycklingsoppa

4 port

500 ml kokosmjölk
5 dl vatten
2 kycklingbuljongtärningar
½–1 msk röd currypasta
4 kycklingfiléer
2 paprikor
1 knippe salladslök
1 stånd broccoli
skal och saft av 1 lime
salt, cayennepeppar

Annons

Gör så här

1. Blanda kokosmjölk, vatten, buljongtärningar och currypasta i en kastrull. Låt koka upp och sänk sedan värmen och sjud 5–8 min.

2. Skär kycklingfiléerna i strimlor. Ansa och skär paprikan i bitar, strimla löken, dela broccolin i små buketter.

3. Lägg grönsaker och kycklingkött i kastrullen. Låt sjuda tills kycklingen är genomkokt, ca 5 min.

4. Skölj limen, riv skalet och pressa ur saften. Smaka av soppan med lime, salt och cayennepeppar.

 

Läs mer:

 

Av Ellinor Varady

Foto: Pontus Ferneman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons