Italiensk tomatbruschetta

Tomatbruschetta
Inled bjudningen med supergoda plockisar! Rosta skivor av baguette, skiva mozzarella, bred på pesto och toppa med ugnsbakade tomater – så enkelt och så gott!
Annons
Tomatbruschetta
Att rosta tomaterna förhöjer deras smak, så mackorna blir extra goda. Foto: Anders Norrsell

Recept rostad baguette med tomat, pesto och mozzarella

6 port

6 skivor ljust bröd, gärna skivad surdegsbaguette
1 dl grön pesto
250 g mozzarellaost

Tomatsallad
500 g blandade körsbärs tomater
3 vitlöksklyftor
3 msk finhackad basilika
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1–2 msk olivolja

Annons

Garnering
basilika
flingsalt
olivolja

Ugn 225°

Gör så här

1. Tomatsallad: Dela tomaterna och lägg i en långpanna med bakpapper. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök och basilika, strö det över tomaterna tillsammans med salt och peppar. Ringla över olja. Rosta i ugn ca 20 min.

2. Rosta brödskivorna på ett galler i ugnen ca 5 min, tills de fått lite färg.

3. Bred ut pesto på brödskivorna. Skiva mozzarellan och fördela på brödskivorna, toppa med de rostade tomaterna. Garnera med basilika och flingsalt och ringla över lite olja.

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons