Tortillalasagne med grillad kyckling och smält ost recept

Tortillalasagne med grillad kyckling och smält ost
Det här är en fantastisk variant på fredagstacos. Smältande ost och syrad grädde gör denna lasagneliknande succérätt extra god!
Annons
Tortillalasagne med grillad kyckling & smält ost
Missa inte den här succérätten till ditt fredagsmys! Foto: Christina Uhlin

Recept tortillalasagne med grillad kyckling och smält ost

4 portioner

1 färdiggrillad kyckling, ca 450 g kött
2 burkar tacosås, valfri styrka, à ca 240 ml
100 g riven ost, ca 2 dl
1½–2 dl majskorn, ca 200 g
1 tsk spiskummin
1 pkt tortillabröd, 8 st, stl medium,
1 dl syrad grädde

Annons

Topping
1½ dl syrad grädde
50 g riven ost, ca 1 dl
2 hela minisnackspaprikor alt skivad snackspaprika

Servering
sallad
tortillakrutonger (se tips) el tortillachips

Ugn 175°

 

Så här gör du tortillalasagne med grillad kyckling och smält ost

1. Rensa kycklingen från skinn och ben. Skär köttet smått.

Annons

2. Blanda kycklingkött med tacosås, avrunnen majs och riven ost. Smaksätt med spiskummin.

3. Bottna en rund form, ca 20 cm i diam, med ett tortillabröd. Lägg på lite av kycklingröran, strö på lite ost och ringla någon matsked syrad grädde över. Lägg på ett till bröd och upprepa med totalt 6 bröd. Tänk på att fyllningen ska fördelas på 5 omgångar.

4. Topping: Ringla syrad grädde överst och strö på ost. Lägg på paprika.

5. Gratinera mitt i ugnen 20–25 min tills osten och paprikorna fått fin färg.

6. Skär resterande bröd i bitar och stek i smör i en stekpanna. Salta lätt och låt svalna. Servera som tillbehör.

7. Servera med sallad och ev tortillachips eller krutonger.

Kockens tips:
Tortillakrutonger: Klipp eller riv de bröd som blir över i paketet. Massera in dem med lite olivolja och flingsalt. Rosta dem försiktigt på medelvärme i en stekpanna. Servera som krutonger till salladen eller som chips till gratängen!

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons