Toscarutor med nektariner

Toscakaka med nektariner
Vem kan motstå en härlig nektarinkaka med knäckig tosca på toppen? Baka den i långpanna så blir det riktigt många bitar och gästerna kan ta om och om igen...
Annons
Toscakaka med nektariner
Helt fantastiskt god och saftig kaka med nektarinklyftor och knäckig mandeltosca. Foto: Pontus Ferneman

Recept nektarinkaka med mandeltosca

35 st

250 g smör, mjukt
4 ½ dl strösocker
6 ägg
6 dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1½ dl vispgrädde
4–5 nektariner

Tosca
300 g flagad mandel
3 msk vetemjöl
2½ dl strösocker
150 g smör
1 dl vispgrädde

Annons

Ugn 200°, 250°

Gör så här
1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör kraftigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner mjölblandningen och grädde i smeten.
2. Häll smeten i en långpanna, 30×40 cm, med bakpapper. Kärna ur och klyfta nektarinerna. Stick ner klyftorna i smeten. Grädda kakan i 200° mitt i ugnen 30–40 min, känn efter med sticka att kakan är klar.
3. Tosca: Blanda mandel, mjöl, socker, smör och grädde i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp under omrörning på svag värme. Bred ut toscasmeten över den varma kakan.
4. Höj värmen till 250° och grädda kakan ytterligare 5–10 min eller tills toscatäcket har fått en knäckig och brun yta. Skär kakan i rutor när den svalnat.

Annons

 

Läs mer:

Annons

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons