Toscarutor med choklad och mördeg i långpanna recept

Chokladdoppade toscarutor
Riktigt lyxiga kakor med mördegsbotten och härligt knäckig tosca med både mandel och pistasch. Du bakar dem i långpanna och skär upp i rutor – sen är det bara att doppa kakorna i choklad!
Annons
Chokladdoppade toscarutor
Doppa toscarutorna på diagonalen i choklad så ser de extra proffsiga ut! Foto: Pontus Ferneman

Recept toscarutor med choklad och mördeg i långpanna

ca 28 st

Mördeg
3½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
175 g smör
2 äggulor

Tosca
100 g smör
1 dl strösocker
½ dl sirap
2 msk vetemjöl
2 msk vispgrädde
175 g skållad hackad mandel
25 g hackade pistaschmandlar

Annons

Garnering
ca 150 g mörk choklad

Ugn 175°

 

Så här bakar du toscarutor med choklad

1. Mördeg: Blanda ihop mjöl och socker. Tärna det kalla smöret och tillsätt det och äggulorna. Blanda snabbt samman till en deg. Använd gärna matberedaren, kör bara precis samman till en deg.

2. Kavla ut degen till en rektangel, ca 25×35 cm, på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda mitt i ugnen 7–8 min.

3. Tosca: Blanda ingredienserna i en kastrull. Låt koka upp på svag värme. Bred ut toscan på mördegsbottnen. Grädda i mitten av ugnen ytterligare 12–15 min. Låt kakan svalna något.

4. Skär upp kakan i rutor. Låt svalna helt.

5. Garnering: Hacka och smält chokladen över vattenbad. Doppa kakorna på diagonalen i choklad. Låt rinna av och stelna på bakplåtspapper.

Chokladtoscarutor

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons