Tryffelfyllda marängkyssar

Tryffelfylda maränger
Frasig maräng och len 
chokladtryffel – vilken 
vinnande kombination! Packa ner godbitarna i en fin burk och ge som present till någon du håller kär!
Annons
Tryffelfylda maränger
Låt en frasig maräng sakta smälta i munnen – mums!

Recept glutenfria  maränger med chokladtryffel

ca 35 st

3 äggvitor
2 dl strösocker
ca 2 msk krossade polkagrisar el strössel

Fyllning
½ dl vispgrädde
75 g mörk choklad

Ugn 100°, gärna varmluft

 

Annons

Gör så här

1. Vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under fortsatt vispning. Vispa tills det blir en fast marängsmet, ej för styv.

2. Spritsa ut ca 70 maränger på plåtar med bakpapper. Strössla över krossad polkagris.

3. Grädda i mitten av ugnen, ca 1 tim. Låt svalna.

4. Fyllning: Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen. Hacka och tillsätt chokladen. Rör samman till en slät kräm. Låt stelna till spritsbar konsistens.

5. Spritsa eller bred tryffeln på hälften av marängerna och lägg sedan samman med resten.

 

Läs mer:

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons