Tryffelkaka med smak av whisky

Whiskytryffel på mandelbotten
Överraska med något gott på alla hjärtans dag! Saftig mandelbotten, smakrik chokladtryffel och färska bär – mer behövs inte för att dagen ska kännas speciell!
Annons
Whiskytryffel på mandelbotten
Skär kakorna i mindre bitar så blir de som läcker konfekt!

Recept tryffelkaka

ca 15 st

200 g mandelmassa
½ dl strösocker
1 äggvita
2½ msk vetemjöl
1 stor passionsfrukt

Tryffel
1 dl vispgrädde
200 g mörk choklad
25 g smör, mjukt
1–2 msk whisky el konjak

Annons

Garnering
ca 50 g ljus choklad
jordgubbar

Ugn 175°

 

Gör så här
1. Riv mandelmassan. Rör samman med socker, äggvita och mjöl. Bred ut smeten på ett smort och mjölat bakpapper i en form, ca 20×15 cm. Grädda i mitten av ugnen, ca 15 min.

2. Bred passionsfruktens fruktkött på kakan.

3.  Tryffel: Låt grädden koka upp. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt hackad choklad. Klicka i smöret och rör samman med whiskyn.

4. Låt stelna något innan tryffeln hälls på mandelmassebottnen. Ställ in i kylen och låt stelna.

5. Garnering: Skär kakan i bitar. Smält chokladen och ringla över kakorna och dekorera med jordgubbar.

Tips! Om du inte vill ha sprit i kakan går det bra att utesluta den, chokladsmaken är ju så god i sig själv ändå.

 

Läs mer:

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons