Twixkakor med kola och choklad

Twixkakor
Mördeg och kola under ett tjockt lager mjölkchoklad – kan det bli godare?
Annons
Twixkakor
Sugen på godis? Prova de här kakorna med kola och choklad! Foto: Pontus Ferneman

Recept twixkakor

Ca 24 st

Mördegsbotten
4 ½ dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
150 g smör, mjukt

Kolasmet
150 g smör
2 dl strösocker
½ dl ljus sirap
3 dl vispgrädde
Garnering

200–250 g mjölkchoklad
flingsalt

Annons

Ugn 175°

Gör så här

1. Mördegsbotten: Blanda snabbt samman degen för hand eller i matberedare. Tryck eller kavla ut den i en liten långpanna, ca 20 x 25 cm, med bakplåtspapper.

2. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt svalna.

3. Kolasmet: Blanda ingredienserna i en vid tjockbottnad kastrull. Låt koka 30– 45 min. Gör ett kulprov (häll lite kolasmet i ett glas vatten, det ska gå att forma en inte alltför hård kula). Bred ut kolan på mördegsbottnen och ställ formen svalt.

4. Garnering: Hacka och smält chokladen. Bred chokladen ovanpå kolan. Låt stå svalt ett litet tag, tills kolan är så hård att du kan skära upp kakan i rutor. Låt stelna klart. Strö över lite flingsalt.

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons