Ugnsbakade äpplen med mandelmassa och vaniljsås

Ugnsbakade äpplen
Här fyller vi äpplena med mandelmassa och kokos och bakar dem i ugnen. Servera läckerbitarna som dessert med hemgjord vaniljsås!
Annons
Ugnsbakade äpplen
Lättfixade dessertäpplen med läcker fyllning. Foto: Pontus Ferneman

Recept ugnsbakade äpplen med mandelmassa och vaniljsås

7 st

7 äpplen

Fyllning
25 g smör, mjukt
1½ msk rörsocker
150 g riven mandelmassa
1 dl kokosflingor

Vaniljsås
3½ dl mjölk
4 äggulor
½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker med äkta vanilj
2 dl vispgrädde

Annons

Ugn 175°

 

Så här gör du ugnsbakade äpplen

1. Kärna ur äpplena. Ställ dem i en smord ugnsfast form.

2. Fyllning: Rör ihop ingredienserna och fördela fyllningen i äpplena.

3. Grädda i nedre delen av ugnen 20–30 min. Tiden varierar beroende på vilken sorts äpplen du använder och hur mogna äpplena är.

4. Vaniljsås: Blanda mjölk, äggulor och socker i en kastrull. Låt sjuda under omrörning tills det tjocknar. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt vaniljsocker. Låt såsen svalna.

5. Vispa grädden och vänd ner i vaniljsåsen. Servera vaniljsåsen kall till de varma äpplena.

 

Chokladkräm med smörstekta äpplen

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons