Ugnspannkaka med bacon och äpple

Ugnspannkaka med bacon och äpple
Back to basics – sväng ihop en klassisk ugnspannkaka med bacon och toppa med smörstekta äpplen. Enkel husmanskost när den är som bäst!
Annons
Ugnspannkaka med bacon och äpple
Ugnspannkaka – lättlagad lunch- eller middagsrätt för billig peng!

Recept ugnspannkaka med äppeltopping

4 port

1 mellanstor purjolök
1 äpplen
250 g broccoli
140 g tärnat bacon
4 ägg
8 dl standardmjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 dl vetemjöl

Topping
2 äpplen
2 msk smör
kryddgrönt, persilja

Annons

Ugn 225°

 

Gör så här

1.  Ansa, skölj och strimla purjolöken. Kärna ur och skiva äpplet. Skär broccolin i bitar. Fördela purjolök, äppelskivor, broccoli och bacon i en stor, smord ugnsform.

2. Vispa samman ägg, mjölk, salt, peppar och mjöl till en klimpfri smet. Häll smeten över fyllningen. Grädda ugnspannkakan lite under mittfalsen i ugnen 25–30 min.

3. Topping: Kärna ur och skiva äpplena. Stek skivorna i smör.

4. Toppa ugnspannkakan med äppelskivorna och hackad persilja. Servera med rårörda lingon och vitkålssallad.

 

Läs mer:

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons